Sant Feliu estarà completament equipat amb fibra òptica i 4G a finals de 2014

//Sant Feliu estarà completament equipat amb fibra òptica i 4G a finals de 2014

Sant Feliu estarà completament equipat amb fibra òptica i 4G a finals de 2014

La totalitat de les llars i empreses de Sant Feliu estaran abans de finals de 2014 connectades a la xarxa de fibra òptica i 4G. L’alcalde de la ciutat, Jordi San José, i el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, han explicat en una reunió del pasat 10 d’abril les obres de desplegament d’aquesta tecnologia que dotarà els habitatges i les zones industrials de Sant Feliu de fins a 100 MB reals. De fet, la fibra òptica és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món.
Telefónica estima que el 78% de les llars i empreses del municipi tindran accés a la fibra òptica a finals d’abril, mentre que al juny la cobertura arribarà a la totalitat d’habitatges i zones industrials. Pel que fa al 4G, el desplegament finalitzarà el desembre de 2014. Telefónica ja ha desplegat fibra òptica a 12.600 llars i seus empresarials. Al juny seran gairebé 14.000 les unitats immobiliàries que tindran aquest servei, fet que permetrà a particulars i empreses accedir a nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través de xarxes de nova generació.

Alta velocitat als polígons industrials
El desplegament de fibra òptica als polígons industrials del municipi serà una realitat aquest mateix mes de juny. En aquest sentit, l’alcalde, Jordi San José, ha subratllat que amb el desplegament de fibra òptica i 4G «es dóna resposta a una de les reivindicacions de l’AEPLA (Associació d’Empresaris del polígon industrial del Pla i les Grases) que demanava una infraestructura d’alta velocitat i alta capacitat». Per la seva banda, Kim Faura, director general de Telefónica a Catalunya, ha afirmat que Sant Feliu «estarà tan equipat com els primers països punters en tecnologia». Així, el regidor de Noves Tecnologies, Manel Carrion, ha assegurat que la ciutat estarà preparada «per ser més competitiva».

Beneficis de la fibra òptica
En l’àmbit domèstic, els 100 Mb reals que ofereix la fibra permeten TV d’alta definició, jocs en línia, videoconferències de màxima qualitat i navegació ultra ràpida per Internet, fins i tot des de diversos dispositius simultàniament sense que la qualitat de la connexió pateixi cap modificació. A més, la fibra òptica no només beneficia la banda ampla fixa, sinó també les connexions Wi-Fi.
Les obres de desplegament de la fibra òptica s’emmarquen en el pla definit a tot Catalunya que preveu que més de la meitat dels 3 milions de llars accedeixin a aquesta tecnologia a finals de 2014

2017-12-08T15:37:23+00:00 11 abril 2014|

Deje su comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.