Buscar
  • AEPLA

Una jornada sobre un nou model energètic a les empreses aterra a Sant Feliu


El passat dimecres 25 de novembre es va celebrar la jornada virtual "Accions per a un nou model energètic a les empreses: camí cap a les comunitats energètiques industrials", impulsada per les regidories de Medi Ambient i d'Activitat econòmica de l'Ajuntament, juntament amb l'Associació d'empreses dels polígons d'activitat econòmica de Sant Feliu (AEPLA).


La iniciativa va comptar amb 36 assistents, incloent-hi persones expertes en diversificació i estalvi de l'energia, directius d'empreses, i responsables d'ens públics de medi ambient i sostenibilitat, que van tractar, entre d'altres, la viabilitat econòmica de les comunitats energètiques.


La jornada la va iniciar l'alcaldessa, Lídia Muñoz, que va refermar el compromís polític per part del Govern del municipi per un canvi de model energètic i la producció energètica, tal s'estableix en els objectius estratègics que contempla el PAM.

Joan Soler, president de l'AEPLA, va fer un repàs de les accions que s'han portat a terme amb la voluntat d'afrontar els desafiaments que suposen el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l'aire.


Durant la jornada es va debatre aspectes legals per a la constitució d'aquest tipus de comunitats, així com també la possibilitat d'implementar mesures per al seu impuls. Es van presentar casos pràctics per potenciar l'eficiència energètica o per optimitzar la contractació d'energia.


Manuel Leiva, regidor de Medi ambient, Mobilitat i Lluita contra el Canvi Climàtic de Sant Feliu, va cloure la jornada accentuant la importància d'un diagnòstic eficaç de la situació energètica actual per aportar solucions que redueixin energia, aigua, recursos materials, emissions de CO2 i residus nuclears, progressivament.


Podeu veure la jornada aquí."Jornades com aquestes són exemple de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'Associació, aquesta vegada adreçada a les solucions i avantatges que pot aportar una comunitat energètica industrial. Una nova manera de generar, utilitzar i gestionar energia a nivell local a través dels diferents agents, amb l'objectiu de contribuir a la creació d'un sistema energètic descentralitzat, just, eficient, col·laboratiu i alienat també amb els objectius de desenvolupament sostenible." - J. Soler

10 vistas0 comentarios